Wat is maatwerk software

Wat is maatwerk software?

Wat is maatwerk software? Een vraag die we vaak krijgen. Maatwerk software is software dat speciaal ontwikkeld is voor een bepaald probleem, bijvoorbeeld bepaalde bedrijfsprocessen of een dienst die gedigitaliseerd wordt. Het is dus anders dan standaard software omdat de insteek is om deze software te ontwikkelen voor een unieke probleemstelling of software speciaal voor een organisatie of bedrijf.

In dit artikel zoomen we in op maatwerk software en wat het nu eigenlijk echt is, wat de voor en nadelen zijn en wat het precies kan bieden.

Joey Deckers

Joey Deckers

Waarom maatwerk software ontwikkeling?

Stel je maakt gebruik van een softwarepakket voor een bepaald probleem wat je hebt of je hebt een bepaalde dienst daaromheen ontwikkeld. Jouw bedrijf loopt goed en je gaat groeien, maar opeens kom je erachter dat de standaard software die je gebruikt niet maar past bij jouw bedrijfsprocessen. Nu is hetgeen wat jouw bedrijf liet groeien een flinke belemmering geworden. Dit is het moment dat maatwerk software de oplossing is voor meer groei.

De reden waarom standaard software snel niet meer past bij jouw bedrijf is het feit dat het moet verkopen, het moet in de basis bij zoveel mogelijk use cases te gebruiken zijn, dit zorgt voor generieke software maar het zal nooit echt passen bij jouw bedrijf. Dit zorgt uiteindelijk voor minder groei en minder omzet. Overweeg daarom op tijd om maatwerk software te gaan inzetten.

Nadelen maatwerk software

Laten we vooropstellen, maatwerk software kan prijzig zijn vergeleken met standaard software, maar dat is ook logisch het is software geschreven voor een specifieke probleemstelling of organisatie. Een software pakket is altijd eenvoudig en goedkoop in aanschaf vergeleken met een maatwerk systeem. Je kan het meteen toepassen in gebruik. Hieronder zie je de nadelen van maatwerksoftware:

  • Kan duur zijn in aanschaf
  • Moet ontwikkeld worden

Voordelen maatwerk software

De voordelen van een maatwerk oplossing zijn enorm, als eerste kan het volledig voldoen aan jouw wensen. Het zorgt er ook voor dat jouw bedrijf kan groeien want een maatwerk oplossing groeit mee met jouw bedrijf. Hieronder zie je nog meer voordelen:

  • Verdient zich snel terug
  • Lost jouw probleem perfect op
  • Kan makkelijk groeien in functionaliteit
  • Zorgt voor meer omzet en groei

Wat is maatwerk software

Maatwerk software koppelen met standaard software

Het is mogelijk om binnen een maatwerk software systeem software pakketten te koppelen, zo kan je Google Drive data koppelen, Exact als boekhouding en andere systemen. Het hoeft dus niet altijd een keuze te zijn tussen een standaardpakket en een compleet eigen systeem, het is daarom belangrijk om te kijken naar jou eigen situatie en om daar inzicht in te hebben.

Dit kan de kosten aanzienlijk omlaag halen en het ontwikkeltraject verkleinen. Zo krijg je via deze manier een systeem wat compleet op maat is die maar een kleine investering vereist. Onze experts adviseren verschillende bedrijven in de mogelijkheden hiervan.

Wat kan het kosten?

We weten nu dat maatwerk software prijzig kan zijn, maar het is ook lastig om een prijs te geven, dit is afhankelijk van veel factoren. Als je een auto gaat kopen heb je ook verschillende opties en merken. Het dus afhankelijk van jouw wensen. Maar we begrijpen ook dat je wel een indicatie wil hebben daarom hebben wij een kostencalculator ontwikkeld waarmee je gemakkelijk achter de prijs kan komen van jouw software.

Hoe wij maatwerk software bouwen

1. Analyse

In onze werkwijze gaan we als eerste gaan we aan de slag met de analyse fase. Dit vindt als plaats tijdens de kennismaking die we gaan hebben. Tijdens de vrijblijvende kennismaking leg je jouw probleem uit, onze experts zullen tijdens deze sessie meteen vragen gaan stellen om jouw probleem nog beter te begrijpen, ook gaan we vragen wat jouw doelstellingen zijn, zo ontwikkelen we oplossing die past bij jouw doel.

2. Plan van aanpak

Daarna gaan we aan de slag met een plan van aanpak op maat, het plan zal maatwerk worden, jouw bedrijf is uniek en de maatwerk applicatie die wij gaan bouwen ook. In dit plan komt ook in detail te staan wat de werkzaamheden gaan zijn maar ook wat de kosten gaan zijn, ook zie je de planning van wanneer alles af gaat zijn.

3. Ontwikkeling

Vervolgens gaan we de oplossing bouwen, onze ontwikkelaars gaan aan de slag. Je krijgt van ons een vast contactpersoon die jou op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen binnen het project. Op deze manier weet je precies wat er aan de hand is en of we op schema liggen.

4. Oplevering en onderhoud

Tot slot zal de oplevering plaats vinden, we vieren samen de lancering van jouw product. Hierna start het onderhoudstraject, in dit traject zorgen we ervoor dat jouw applicatie zo efficiënt mogelijk blijft presteren.

Op zoek naar een partner voor maatwerk software?

Wij helpen verschillende bedrijven met het realiseren van maatwerk software, onze experts zorgen voor groei en meer omzet door slimme en schaalbare applicaties. Als je meer wil weten over maatwerk software en wat dit voor kan betekenen voor jouw organisatie kan je contact opnemen door middel van het formulier hieronder.

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.