Maatwerk software ontwikkeling

Maatwerk software ontwikkeling

Maatwerk software ontwikkeling is software op maat dat een specifiek probleem oplost, dit kan een compleet nieuw software product zijn of het automatiseren of digitaliseren van bestaande diensten. Het ontwikkelen van maatwerk software is de brug tussen het probleem en de oplossing.

Wij bouwen maatwerk software dat precies aansluit op jouw behoeften, van mobiele apps, IoT software tot webapplicaties. Wij vertalen complexe vraagstukken naar efficiënte en gebruiksvriendelijke software op maat waar jouw bedrijf of organisatie mee gaat groeien.

Maatwerk software ontwikkeling

Maatwerk software ontwikkelen zorgt voor groei

Maatwerk software laten maken geeft jou jouw bedrijf of organisatie de mogelijkheid om processen te automatiseren en jouw diensten te digitaliseren. Zo werk jij efficiënter en zorg je voor meer tevreden klanten en meer omzet. Maar hoe zorgt maatwerk software hier precies voor? Ten eerste is maatwerk software geen standaard softwareoplossing of een softwarepakket, het is echt een oplossing die perfect aansluit op jouw organisatie of doelgroep. Hierdoor heb je geen onnodige functionaliteiten die voor verwarring kunnen zorgen of software die niet goed presteert. Software op maat is dus net zoals een maatpak het past perfect en de vorm hiervan is een webapplicatie, een klantenportaal of een mobiele app. Met maatwerk software kan je systemen aan elkaar laten koppelen door een integratie op maat of compleet vervangen. Daarom zorgt software op maat laten maken voor meer groei en omzet.

Maatwerk software ontwikkeling zorgt concurrentievoordeel

Door te investeren in software op maat wordt jouw bedrijf efficiënter en bespaar je veel meer tijd en kosten. Dit bespaart jouw organisatie veel kosten en dat geld kan je vervolgens herinvesteren in andere onderdelen van jouw organisatie. Dit zorgt voor concurrentievoordeel omdat jouw bedrijf een stuk duurzamen en efficiënter kan opereren. Wellicht worden er complete processen in zijn geheel geautomatiseerd of worden diensten compleet gedigitaliseerd. Dit zijn de concurrentievoordelen dat maatwerk software met zich mee brengt. Het kiezen om software op maat te laten maken is een investering die zichzelf terug verdient.

Maatwerk software ontwikkeling
Maatwerk software ontwikkeling

Systemen koppelen door maatwerk software

Met software op maat is het gemakkelijk om verschillende interne en externe systemen aan elkaar te koppelen. Denk hierbij aan CRM systemen, boekhoudsystemen of zelfs IoT systemen. Hierdoor bespaar je veel handmatig acties waardoor het proces binnen jouw bedrijf een stuk soepeler zal verlopen. Daarnaast zorgt het koppelen van software dat de kans op fouten een stuk kleiner worden of compleet verdwijnen. Software koppelen is een belangrijke sleutel om efficiëntie binnen jouw organisatie te vergroten.

De fases van maatwerk software ontwikkeling

01.

Kennismaking

Tijdens de kennismaking leren we elkaar kennen, jouw wensen en verwachtingen. We kijken zorgvuldig naar iedere wens die je hebt en stellen gerichte vragen om tot de kern van jouw idee te komen. Wanneer alles duidelijk is gaan we aan de slag met een plan van aanpak.

02.

Plan van aanpak

Wanneer alles duidelijk stellen wij een op maat gemaakt plan van aanpak op, hierin beschrijven wij onze werkwijze hoe wij jouw software idee gaan realiseren, wat de werkzaamheden zijn, wat de tijdlijn gaat worden en wat natuurlijk de kosten zullen zijn. Zo weet jij precies wat je kan verwachten van software op maat laten maken.

03.

Ontwikkeling en testing

Na akkoord op het plan van aanpak begint het echte ontwikkelproces van jouw project. Onze designers gaan aan de slag om alle UI/UX designs te maken. Onze softwarearchitecten maken de architectuur van de oplossing en de developers leggen als eerste de basis van de oplossing die later wordt gebouwd. Tot slot testen we de applicatie op bugs of andere problemen op deze manier heb je een betrouwbare oplossing.

04.

Onderhoud en doorontwikkeling

Wanneer de applicatie volledig is gebouwd en getest wordt deze gelanceerd, echter blijf jij natuurlijk niet stilzitten met jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat er onderhoud wordt geleverd zodat het systeem stabiel blijft en waar nodig ontwikkelen wij de software door.

De voordelen en kansen van maatwerk software

Maatwerk software ontwikkeling brengt veel voordelen en kansen met zich mee je moet denken aan:

  • Software speciaal en alleen gemaakt voor jou organisatie of bedrijf en geheel op maat
  • Geen onnodige en verwarrende functionaliteiten en overbodige licenties
  • Maatwerk software helpt met het besparen op onnodige kosten
  • Perfecte gebruikerservaring voor jouw doelgroep
  • Onnodige software pakketten en processen verdwijnen
Maatwerk software ontwikkeling

Jouw expert voor software op maat laten maken

Wij zijn al jarenlang dé expert voor maatwerk software ontwikkeling, wij vertalen complexe vraagstukken en wensen naar gebruiksvriendelijke software oplossing waar jij mee gaat groeien, bij ons in de samenwerking nauw, transparant en kijken we altijd naar de toekomst van jouw organisatie. Wij zijn jouw bonus collega's op het gebied van maatwerk software en alles daaromheen.

50+

Verschillende software ontwikkeld

6 Weken

Binnen 6 weken de eerste versie

Ruime ervaring

Wij bouwen jarenlang software

Veel gestelde vragen

Wat kost maatwerk software?

Voor wie is maatwerk software geschikt?

Waarom is software op maat belangrijk voor mijn organisatie?

Op zoek naar een betrouwbare partner voor maatwerk software ontwikkeling?

Heb je een idee voor een maatwerk software product? Wij helpen je graag verder om de haalbaarheid van jouw idee te bespreken. Je kan vrijblijvend contact opnemen met het formulier hieronder. Bij ons is de kennismaking altijd vrijblijvend. We gaan graag jouw uitdaging aan!

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.