Software koppeling

Software koppelingen laten maken

Ben je op zoek naar een partner die software koppelingen kan bouwen?

Retrii is de keuze al jarenlang als het gaat om het koppelen van software. Wij zijn een betrouwbaar softwarebedrijf met jarenlange ervaring in het ontwerpen en beheren van maatwerk software.

We leveren stabiele en aangepaste software aan verschillende bedrijven, waardoor we processen digitaliseren en bedrijven helpen om beter te presteren. Ons team heeft talloze bedrijven geholpen bij het opschalen van hun systeem met efficiënte oplossingen en we hebben een sterk track record als het gaat om het verbeteren van bedrijfsperformance.

Als je op zoek bent naar deskundige hulp bij het koppelen van software aan andere systemen en het verbeteren van je bedrijfsperformance, neem dan vrijblijvend contact op.

De voordelen van een software koppeling

Software koppelingen Software koppelen brengt veel voordelen met zich mee, jouw bedrijf gaat beter presteren, maar het zorgt ook voor een betere interne en externe samenwerking.

Hieronder kan je een opsomming lezen van de vele voordelen van koppeling software.

Kostenbesparing, meer omzet en tijd

Wanneer veel systemen aan elkaar gekoppeld zijn kan je op veel bedrijfsprocessen kosten besparen, denk hierbij aan het automatiseren van onderdelen van je boekhouding of voorraadsysteem. Wanneer deze processen zijn geautomatiseerd zorgt het er ook voor dat jouw medewerkers ook meer tijd gaan hebben voor andere werkzaamheden, dit zorgt voor meer tijd en eventueel ook voor meer omzet.

Meer inzicht in je eigen bedrijf

Door het efficiënt samenbrengen van alle informatie die relevant is voor jouw bedrijf, kun je gemakkelijk verschillende manieren waarop je deze informatie kunt visualiseren. Hierdoor krijg je een duidelijk en helder beeld van de data van jouw bedrijf en waar je deze voor kunt gebruiken. Dit maakt het mogelijk om gerichte beslissingen te nemen en te profiteren van de toegevoegde waarde die je uit jouw gegevens kunt halen.

Makkelijker samenwerken

Stel je voor dat je afdelingen binnen jouw organisatie met elkaar kunnen praten door middel van een centraal platform. Door middel van dit platform zullen complicaties die ontstaan met behulp van verschillende systemen zoals e-mails en chats opgelost worden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een paar systemen die aan elkaar gekoppeld worden. Dit maakt het eenvoudiger om alle informatie te verzamelen in een enkel platform.

Als gevolg hiervan zal de interne communicatie veel gestroomlijnder verlopen, waardoor iedereen binnen de organisatie over dezelfde informatie beschikken. Daarnaast hebben verschillende afdelingen ook de mogelijkheid om de met elkaar te communiceren.

Voorkomen van fouten

Vaak hoor je mensen zeggen dat wanneer menselijke medewerkers betrokken zijn bij een proces, er altijd fouten gemaakt worden. Echter, als je data correct en goed gekoppeld is, zullen vervelende fouten, die door mensen gemaakt zijn, voorkomen worden. Door middel van efficiënte gegevenskoppelingen, kunnen de fouten die gemaakt kunnen door mensen worden voorkomen en kan er een betrouwbaarder proces gecreëerd worden.

Omzetten van data

Een goede koppeling zorgt er ook voor dat gegevens afkomstig van diverse verschillende bronnen eenvoudig omgezet kunnen worden naar het juiste formaat. Hierbij kan gedacht worden aan het omzetten van de gegevens naar bijvoorbeeld een Excel-bestand, een database, een document of een ander bestandsformaat. De koppeling zorgt ervoor dat de gegevens op een snelle en gebruiksvriendelijke manier kunnen worden geconverteerd, zodat informatie uit verschillende systemen eenvoudig samen kan worden gebracht en gebruikt. Je kan aan de volgende mogelijkheden denken:

  • Omzetten van onleesbare data naar een leesbaar formaat
  • Database data uitlezen en gebruiksvriendelijk weergeven
  • Excel bestanden uitlezen en digitaliseren in de cloud
  • En nog veel meer

Stroomlijnen van processen

Door software te koppelen, kun je veel processen stroomlijnen. Hierdoor kunnen jouw medewerkers meer tijd besparen door hun taken effectiever te verrichten, omdat ze minder tijd kwijt zijn aan handmatige handelingen. Daardoor kunnen ze niet alleen sneller werken, maar ook sneller tot het gewenste resultaat komen, wat betekent dat de doelen en deadlines eerder behaald kunnen worden.

Duurzaam

Het koppelen van verschillende systemen leidt tot een vermindering van het aantal papieren documenten dat handmatig moet worden ingevoerd en verwerkt. Hierdoor wordt jouw bedrijf duurzamer en draagt het bij aan een beter klimaat.

Moderniseren van jouw bedrijf

Het koppelen van verschillende systemen is een belangrijke stap in het digitaliseren van jouw bedrijf, vanuit hier kan je steeds meer systemen gaan koppelen waaronder dashboards, mobiele apps en andere cloud systemen.

Dit draagt dus bij aan het toekomstbestendiger maken van jouw bedrijf, de ICT-wereld staat nauwelijks stil en door een goede maatwerk koppeling zorg je er dus voor dat jouw bedrijf met de toekomst mee gaat.

Zelf een software koppeling maken

Software koppelingen

Je kan zelf systemen koppelen door gebruik te maken van een tool zoals Zapier hier mee kan je eigen "Zaps" maken waar je dus systemen aan elkaar kan koppelen, vervolgens configureer je in Zapier verder hoe alle data in elkaar moet zitten en welke systemen er gekoppeld moeten worden. Echter, om volledig in controle te zijn over de koppeling adviseren wij om een maatwerk koppeling te maken die al jouw data beheerd en uitwisselt, op deze manier kan er een koppeling ontstaan die perfect aansluit op jouw bedrijf.

Voorbeelden van software koppelingen

Software koppelingen

Er zijn veel bekende software systemen waar wij koppelingen mee hebben geschreven, het hangt altijd af van de use-case en welk proces er gekoppeld moet worden. Zo hebben wij koppelingen geschreven met Exact voor het automatiseren van het orderproces en boekhoudproces.

Ook hebben wij koppelingen geschreven met verschillende mail programma's zoals Maileon voor het herinneren van openstaande winkelmandjes en e-mail marketing. Mailchimp en Mailersend voor het automatiseren van e-mailmarketing.

Payment providers zijn ook een bekende systemen die vaak gekoppeld worden aan bestaande systemen. Zo kan je via Mollie of Stripe heel jouw betaalproces automatiseren en versnellen.

Hoe wij software koppelingen realiseren

Wanneer wij een koppeling gaan schrijven kijken we altijd als eerste naar de bestaande bedrijfsprocessen en naar de probleemstelling. We analyseren zorgvuldig wat jouw knelpunten zijn en maken hier een op maat gemaakt plan van aanpak voor want jouw bedrijf is immers uniek en onze aanpak daarvoor ook!

In het plan van aanpak ga je in detail zien wat de kosten gaan zijn van jouw koppeling, maar ook wat de werkzaamheden zijn en wanneer de verwachte opleveringen zullen zijn.

Vervolgens gaan we aan de slag met het bouwen van de koppeling, we koppelen alleen systemen aan elkaar door middel van een API, dit systeem is eigenlijk het brein achter de koppeling en zorgt ervoor dat alle data netjes wordt uitgewisseld tussen alle systemen.

Wanneer alle systemen aan elkaar gekoppeld zijn ervaar je al meteen een verbetering in jouw bedrijf. Na de oplevering gaan we aan de slag met het monitoren van het systeem, we voeren onderhoud uit om ervoor te zorgen dat alle systemen stabiel blijven en rapporteren dit aan je door.

Op zoek naar een partner die jouw software koppeling kan maken?

Als je op zoek bent naar een systeem dat jouw bedrijf beter kan laten functioneren kan je contact opnemen via het formulier hieronder, we zullen vervolgens een vrijblijvende afspraak inplannen om jouw wensen en kansen te bespreken.

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.