Software moderniseren

Software moderniseren

Veel bedrijven maken gebruik van oude software(legacy software) deze software is vaak jaren oud en staat stil bij de tijd toen het werd ontwikkeld. Deze applicaties zijn vaak niet veilig, schaalbaar en passen soms niet meer bij het bedrijf waarvoor het is gemaakt.

Overweeg daarom op tijd om jouw software te laten moderniseren voor groei, veiligheid en stabiliteit. Laat daarom jouw software moderniseren.

Onze experts kunnen je helpen om het juiste pad te vinden wanneer je jouw software wil moderniseren.

Software moderniseren

Waarom is het moderniseren van legacy software belangrijk?

Legacy software was een oplossing voor jouw bedrijf in een oud stadium, in de tussentijd ben je gegroeid en heb je nieuwe bedrijfsprocessen binnen jouw bedrijf. Dit is het moment dat jouw oude software juist een belemmering wordt in de verdere groei van jouw bedrijf. Vaak merk je dat jouw oude legacy applicatie traag wordt of niet meer een meerwaarde is voor jouw bedrijf.

Software moderniseren zorgt ervoor dat jouw digitale bedrijfsvoering weer up to date wordt met jouw bedrijf, processen worden weer goed gedigitaliseerd en nieuwe systemen kunnen weer gekoppeld worden.

Wanneer is het tijd om software te moderniseren?

Jouw software wordt sloom

Oude software staat erom bekend dat het traag wordt of niet met de tijd mee kan gaan. Vaak merk je dit ook in oude software die je gebruikt, soms zit de fout in de database of juist in de structuur hoe data wordt opgehaald. In het begin werkt dit naar behoren maar wanneer jouw bedrijf groeit, groeit deze oude applicatie vaak niet mee.

Je maakt je druk om de beveiliging van de software

Oude software kan vaak gehackt worden omdat het niet gebruik maakt van de nieuwste technieken omtrent het beveiligen van software. Begrijpelijk dat je je hier zorgen om maakt vooral door de AVG wetgeving, zorg daarom voor software modernisering die jouw data beveiligd.

Software moderniseren

Je wil gaan groeien

Jouw bedrijf staat natuurlijk niet stil, maar oude software wel. Jouw oude software systeem is gemaakt voor een oude fase in jouw bedrijf het past niet meer binnen jouw processen of omdat het oud worden er weer handmatige processen geïntroduceerd. Met applicatie modernisering zorg je ervoor dat je weer kan groeien.

Er is veel achterstallig onderhoud

Wanneer je gebruik maakt van een applicatie die last heeft van veel achterstallig onderhoud ga je last krijgen van veel instabiliteit, datalekken en andere grote problemen. Wanneer je dit merkt raden wij je aan om zo snel mogelijk om applicatie modernisering in te zetten.

Jouw concurrentie is jou voor

Als jouw concurrentie nieuwe software inzet door middel van digitalisering en andere nieuwe software technieken gaan zij ongetwijfeld een betere dienstverlening leveren aan hun klanten. Dit zorgt ervoor dat zij een betere positie in de markt krijgen en meer omzet maken.

De kracht van software moderniseren

01.

De kracht van de cloud

Gebruik maken van de kracht van de cloud zorgt ervoor dat je geen gebruik meer hoeft te maken van fysieke servers op kantoor of ergens anders. Wij bouwen maatwerk software die volledig in de cloud draaien, hierdoor blijft jouw applicatie altijd goed bereikbaar en snel. Wij zorgen ervoor dat jouw software altijd veilig en operationeel blijft.

02.

Toekomstbestendig

Wanneer je ervoor kiest om jouw applicatie te moderniseren zorgen wij voor een applicatie die gebruik maakt van de nieuwste technieken. We pakken de meest recente en stabielste technieken voor het ontwikkelen hiervan, ook maken we gebruik van geavanceerde cloud infrastructuur zodat jouw applicatie altijd snel en bereikbaar blijft.

03.

Schaalbaar

Jouw bedrijf stond in de afgelopen jaren niet stil, hierdoor heb je zeer waarschijnlijk nieuwe bedrijfsprocessen geïntroduceerd die nog niet vertaald zijn naar een maatwerk applicatie. Feitelijk sta je hierdoor stil, wanneer je ervoor kiest om voor modernisering kunnen deze nieuwe bedrijfsprocessen gekoppeld worden aan jouw nieuwe applicatie, dit zorgt voor verdere stroomlijning en automatisering van jouw bedrijf.

04.

Veiligheid

De ICT wereld heeft iet stil gestaan, hetzelfde geldt ook voor hackers en andere kwaadwillende partijen. Nieuwe software ontwikkeling gebruikt in de basis de nieuwste beveiligingstechnieken om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig blijven. Nieuwe software stelt jouw toekomst letterlijk en figuurlijk veilig.

05.

Concurrentievoordeel

Door software modernisering in te zetten kan je ervoor zorgen dat je een groot voordeel krijgt op jouw concurrenten, door verschillende processen te stroomlijnen en systemen te koppelen verlaag je de kosten van jouw bedrijf. 

Hoe wij software moderniseren

1. Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we jouw probleem en doelstelling, we stellen vragen om achter jouw ideale situatie te komen. Op basis hiervan maken wij een plan van aanpak en offerte.

2. Plan van aanpak

Wanneer alles duidelijk is maken we een plan van aanpak, het plan van aanpak baseren we op jouw eisen. Je zal hierin de werkzaamheden vinden, de tijdlijn en de kosten voor de modernisering.

3. Ontwikkeling

Vervolgens gaan we aan de slag met het moderniseren met de beste technologie voor elke onderdeel van jouw applicatie, onze ervaren ontwikkelaars gaan aan de slag om de ideale oplossing te ontwikkelen voor jouw bedrijf. Wij ontwikkelen onze software in sprints dat betekent dat je elke twee weken een onderdeel krijg van jouw nieuwe business applicatie.

4. Oplevering en onderhoud 

Na het bouwen van jouw nieuwe software systeem gaan we alles online zetten in een veilige en snelle cloud omgeving. Vervolgens leveren we onderhoud om ervoor te zorgen dat jouw systeem stabiel en snel blijft. De uiteindelijke uitkomst van dit traject is stabiele en schaalbare software waar jij mee kan groeien.

Veel gestelde vragen over software moderniseren

Wat kost software moderniseren?

Hoe lang duur het moderniseren van mijn systeem?

Op zoek naar een partner die jouw software kan moderniseren?

Wij ontwikkelen al jarenlang maatwerk software dat zorgt voor meer omzet en een stroomlijning van bedrijfsprocessen, onze experts hebben ruime ervaring in het moderniseren van software. Met het formulier hieronder kan je vrijblijvend contact op nemen en we bespreken graag jouw wensen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.