Webapplicatie laten maken

Webapplicatie laten maken

Wij zijn experts in het bouwen van maatwerk webapplicaties en schaalbare software. Wanneer je op zoek bent naar een maatwerk platform, systeem of andere software.

Wij digitaliseren diensten en bedrijfsprocessen door middel van webapplicatie ontwikkeling, we zorgen ervoor dat ambitieuze bedrijven nog verder groeien door middel van innovatieve oplossingen. Wij creëren groei door toekomstbestendige maatwerk webapplicaties.

Wij zorgen voor webapplicatie ontwikkeling die jouw bedrijf laat groeien.

Webapplicatie laten maken

Wat is een webapplicatie en waar dient het voor?

Een webapplicatie oftewel een web app is maatwerk software systeem dat in een browser te gebruiken is, het is software dat makkelijk te bereiken is in jouw browser en op verschillende devices. Omdat een webapplicatie in de browser te bereiken is hoef je deze software ook nooit te downloaden, updates zijn makkelijk door te voeren en het kost ook geen geheugen van jouw computer of telefoon.

Daarnaast vertalen webapplicaties zich naar verschillende soorten eind-oplossingen het kan een eigen SaaS product zijn of een platform wat je intern in jouw bedrijf kan inzetten, maar het kan ook een stuk kleiner zijn dat een platform of een SaaS product, denk hierbij aan een configurator op een website of een calculator. De mogelijkheden die je hebt met webapplicaties zijn eindeloos, onze experts helpen je vrijblijvend in het vinden van de juiste toepassing van jouw webapplicatie.

50+

Wij hebben meerdere schaalbare webapps gemaakt.

1 maand

Binnen een maand heb jij al de eerste versie.

100%

Kans op meer omzet.

Hoe werkt een webapplicatie?

Een webapplicatie is een systeem dat functioneert in jouw browser, je kan er dus gemakkelijk naartoe gaan wanneer je de link intypt in jouw browser. Vervolgens wordt de eerste pagina van de webapplicatie ingeladen, vaak moet je inloggen. Een webapplicatie serveert net zoals een normale website serveert het data, alleen is de data van een webapplicatie dynamisch. Een webapplicatie is daarnaast ook heel erg snel omdat veel logica in delen wordt verstuurd naar de browser van een device, dit zorgt voor een hoge snelheid en voor een goede gebruikerservaring. Een webapplicatie is daarom een duurzame oplossing.

Webapplicatie laten maken
Webapplicatie laten ontwikkelen

Wanneer laat je een webapplicatie ontwikkelen

Je laat een webapplicatie maken wanneer je wil dat data snel wordt weergeven maar niet statisch is, dat wil zeggen data alle data die je inlaadt dynamisch is. Denk hierbij aan een administratiesysteem die van verschillende afdelingen data inlaadt maar ook kan aanpassen maar niet iedereen mag die data aanpassen, alleen de mensen die bevoegd zijn. Zoals je vast kan merken is een webapplicatie dus een systeem dat verschillende functionaliteiten dynamisch kan afhandelen, dit is iets wat een statische website niet kan doen.

Veel bedrijven laten een webapplicatie maken wanneer zij een dienst of bedrijfsprocessen willen digitaliseren, zo hebben wij een online tool gemaakt waar mensen zelf kunnen testen hoe gezond ze zijn. Deze data kunnen verschillende medische experts inzien en zo het juiste advies geven. Wij hebben dus een systeem wat voorheen op papier functioneerde omgezet naar een maatwerk webapplicatie dat uiteindelijk veel bedrijfsprocessen heeft weten te automatiseren waardoor meer groei mogelijk is.

Wat je moet weten wanneer je een maatwerk webapplicatie laat maken

Wanneer je overweegt om een webapplicatie te laten maken moet je rekening houden met verschillende factoren namelijk wie jouw eindgebruiker gaat zijn maar welke externe systemen eventueel nodig zijn. Hieronder kan je een opsomming van voorbeelden vinden die handig zijn om te weten wanneer je een webapplicatie laat maken:

  1. Zijn er externe API's die gekoppeld moeten worden?
  2. Wie is mijn eindgebruiker?
  3. Wat is mijn tijdlijn?
  4. Ben ik afhankelijk van externe partijen?
  5. Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten?
  6. Hoe veel gebruikers gaat mijn webapplicatie hebben?
  7. Welke bedrijfsprocessen komen erbij kijken?

Wanneer je deze vragen hebt weten te beantwoorden kan je de ontwikkeltijd van een webapplicatie aanzienlijk korter maken en zelfs ook de kosten daarvan!

Het proces van een webapplicatie laten maken

01.

Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we jouw idee, doelstellingen en de probleemstelling die je hebt. We stellen jouw verschillende vragen om tot de kern van jouw idee te komen. Vervolgens maken we een maatwerk plan van aanpak waar we jouw ambities vertalen naar een stappenplan.

02.

Plan van aanpak

Wanneer we precies weten wat jouw doelstellingen zijn maken we een plan van aanpak, hierin vind je in detail de planning, de werkzaamheden en de kosten. We werken altijd met een vaste prijs, hierdoor sta je nooit voor verassingen en je weet precies wat je kwijt bent voor maatwerk applicatie ontwikkeling. In het plan van aanpak staat ook in wie jouw contactpersoon gaat worden, deze houdt jou op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het project.

03.

Design fase

In de design fase gaan we aan de slag om jouw idee te vertalen naar een design dat eenvoudig in gebruik is. Als eerste maken we een wireframe, dat is een soort skelet van jouw webapplicatie. Vervolgens maken we een concreet design wat we later vertalen naar een webapplicatie. Dit is een belangrijk onderdeel van het maken van webapplicaties.

04.

Ontwikkel fase

Nu begint de ontwikkeling van jouw maatwerk webapplicatie onze ervaren developers gaan aan de slag om het design om te zetten naar code. Nu komt jouw webapplicatie echt tot leven en de verschillende systemen worden gebouwd en gekoppeld aan de webapplicatie. Onze ontwikkelaars zorgen voor een product dat eenvoudig in gebruik is, jouw contactpersoon zal jouw op de hoogte houden van de ontwikkeling.

05.

Lancering en onderhoud

Tijd voor champagne! Jouw maatwerk webapplicatie is af, dit is het moment dat we de webapplicatie live zetten en dat het volledig gebruikt kan worden. Na het opleveren van jouw maatwerk webapplicatie is het belangrijk dat we onderhoud gaan leveren, zo zorgen we ervoor dat alle systemen goed blijven functioneren.

Succesvolle maatwerk webapplicaties die wij hebben gebouwd

Webapplicatie laten ontwikkelen

Wanneer kies je voor een webapplicatie inplaats van een mobiele app?

Je kiest voor een webapplicatie wanneer je niet nodig vindt dat jouw systeem achter de muren moet staan van de App stores. Zoals aangegeven zijn webapplicaties gemakkelijk te benaderen via het internet, vaak zijn webapplicaties ook goedkoper en sneller in ontwikkeling het is dus een duurzamere keuze dan een mobiele app. Daarnaast moet je ook denken vanuit de eindgebruiker, sommige eindgebruikers hebben juist meer aan een applicatie in hun browser, denk hierbij aan een portaal wat veel informatie moet tonen, juist dan is een webapplicatie van meer waarde dan een mobiele app.

Veelgestelde vragen over webapplicatie laten maken

Wat voor soorten webapplicaties zijn er?

Is een website een applicatie?

Hoe lang duurt de ontwikkeling van webapplicaties?

Hoeveel kost het maken van een webapplicatie?

Welke technieken gebruiken jullie voor het bouwen van webapplicaties?

Op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw webapplicatie?

Wij zijn al jaren de webapplicatie ontwikkelaar van Nederland, graag helpen we jou om een op maat systeem te laten maken. Mocht je vragen hebben of ben je op zoek naar een informatie, neem dan gerust vrijblijvend contact via het formulier hieronder.

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.