Applicatie ontwikkeling

Applicatie ontwikkeling voor bedrijven

Met applicatie ontwikkeling maak je jouw bedrijf klaar voor de toekomst, de invulling van een applicatie kan een portaal zijn, een webapplicatie of een mobiele apps. Door middel van een applicatie kan je diensten of bedrijfsprocessen compleet digitaliseren, dit zorgt voor een bedrijf dat winstgevender wordt en sneller kan groeien.

Bij Retrii zijn wij gespecialiseerd in het bouwen van applicaties en andere maatwerk software, wij bouwen snelle, schaalbare en stabiele software, met ons maak je het verschil in de groei van jouw bedrijf. Laat ons jouw software ontwikkelen.

Applicatie ontwikkeling

Wat is een applicatie en wat is applicatie ontwikkeling?

Een applicatie is een software systeem dat een bepaald probleem oplost, zo kan het zijn dat je een platform wil laten maken voor jouw klanten zodat communicatie makkelijker wordt, dit kan je al zien als een applicatie. Een applicatie is dus breed in te zetten voor jouw bedrijf, zo kan je er diensten compleet mee digitaliseren of bedrijfsprocessen.

Zoals aangeven kan een applicatie ook verschillende vormen hebben, zo kan het een desktop applicatie zijn, een mobiele applicatie of een webapplicatie. Maar de kern is dat het altijd een probleem oplost of iets verbeterd.

Het ontwikkelen van een applicatie begint altijd met het begrijpen van de probleemstelling, vervolgens wordt de oplossing softwarematig ontwikkeld. Als eerste wordt altijd het ontwerp gemaakt van de oplossing, zowel softwarematig als visueel daarna wordt het complete systeem gebouwd en worden koppelingen gelegd aan het nieuwe systeem of bestaande systemen. Onze ontwikkelaars hebben ruime ervaring in het bouwen van deze software op maat.

Applicatie ontwikkeling

Wanneer moet je applicatie ontwikkeling gaan inzetten?

Als je wil dat jouw bedrijf toekomstbestendig wordt is een applicatie al niet meer weg te denken. Met slimme software zorg je ervoor dat je jouw concurrenten voorblijft en blijft groeien. Zo kan je een maatwerk applicatie inzetten om van een idee een nieuwe dienst te maken of wanneer je meer wil groeien door het bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Wanneer je op zoek bent om communicatie makkelijker te maken of processen sneller wil laten verlopen is een eigen applicatie de oplossing, jouw idee kan gemakkelijk vertaald worden naar een maatwerk oplossing die zorgt voor groei.

Er zijn verschillende redenen maatwerk applicatie ontwikkeling in te zetten hieronder vind je een opsomming:

  • Bedrijfsprocessen sneller maken en automatiseren
  • Communicatie soepeler maken intern en naar klanten
  • Diensten digitaliseren voor online groei
  • Jouw probleem vereist een maatwerk oplossing

Dit zijn maar een paar bekende voordelen waar apps een voordeel zijn voor jouw organisatie, onze experts helpen je graag vrijblijvend om de juiste oplossing te vinden.

Applicatie ontwikkeling in vijf stappen

01.

Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we jouw probleem en het doel wat je hebt voor jouw applicatie. We bespreken jouw wensen uitvoerig en stellen verschillende vragen. We willen natuurlijk alles over jouw idee weten voordat we aan het werk gaan. Tijdens deze kennismaking bespreken we ook welke strategie we het beste kunnen hanteren voor de ontwikkeling en wie jouw doelgroep precies is. Op deze manier begrijpen we jouw vraag haarfijn.

02.

Plan van aanpak

Wanneer we alles duidelijk hebben maken we een plan van aanpak op maat. In dit plan leggen we het hele proces uit van werkzaamheden tot aan de kosten. Ook gaan we in detail over wanneer elke oplevering plaats gaat vinden, zo weet je in detail wat jou te wachten komt staan.

03.

Design fase

Vervolgens gaan we aan de slag met de design fase, onze designers maken een ontwerp van de applicatie en de ontwikkelaars maken een ontwerp van de software zo leggen we een solide basis. Als eerste beginnen we met een wirefame, dat is een soort prototype van de uiteindelijke oplossing, daarna komt het daadwerkelijke design.

04.

Ontwikkel fase

De bouw van de applicatie kan gaan beginnen, onze ontwikkelaars zetten het design om naar code en het systeem komt nu echt tot leven. Daarnaast koppelen we alle externe API's tot een robuust systeem. Elke twee weken krijg je van ons een update en deelproduct, zo blijf je altijd op de hoogte.

05.

Oplevering en onderhoud

Na het bouwen van jouw applicatie gaan we deze lanceren in onze veilige cloud omgeving, zo blijft jouw product altijd goed te bereiken en blijft het snel in gebruik. Daarnaast leveren we onderhoud op maat om ervoor te zorgen dat alle systemen altijd stabiel blijven. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij met een gerust hart gebruik kan maken van jouw software.

De applicatie is af en dan?

Wanneer een applicatie af is begint altijd het onderhoud, maar jij als ondernemer zit niet stil. Door onze slimme software ga je als onderneming verder groeien, maar dan ontstaat ook de behoefte voor nieuwe software of je komt tot nieuwe inzichten. Dit is de doorontwikkeling fase, wederom maken we een plan van aanpak, op deze manier sta jij als bedrijf nooit stil en blijf je concurrenten voor.

Applicatie ontwikkeling

Wij zijn de partner voor het laten ontwikkelen van applicaties

Wij zijn jarenlang de keuze voor applicatie ontwikkeling, wij bouwen voor verschillende bedrijven maatwerk software oplossingen die zorgen voor groei, meer omzet en verdere digitalisering. Wij denken mee en schakelen snel zodat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun toekomstbestendigheid.

Ons team bestaat uit ontwikkelaars, designers en strategen, deze symbiose zorgt ervoor dat onze oplossingen altijd doordacht zijn en duurzaam in aard.

Door onze expertise zijn bedrijven van startup naar scale-up gegaan, wij zijn de partner voor verdere groei en wij weten hoe wij jouw project succesvol kunnen maken.

Veel gestelde vragen over applicatieontwikkeling

Wat kost het om een applicatie te laten maken?

Hoe lang duurt het om een applicatie te laten maken?

Welke technieken gebruiken jullie?

Op zoek naar een betrouwbare partner voor applicatie ontwikkeling?

Wanneer je op zoek bent naar groei door middel van slimme software ben je bij ons aan het juiste adres, onze experts helpen je graag om de juiste afwegingen te kiezen. Je kan vrijblijvend contact opnemen door middel van het formulier hieronder, we reageren zo snel mogelijk.

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.