React Native Ontwikkeling

Wat is React Native app ontwikkeling?

React Native is een bekende technologie en populair framework gebouwd op React, het is gemaakt toendertijd door Facebook nu Meta. Het is een krachtige tool waar gemakkelijk een hybride app gebouwd mee kan worden, dat zijn apps die met een codebase zowel Android als iOS kunnen ondersteunen. De programmeertaal de gebruikt wordt om React Native apps te schrijven is JavaScript maar ook Typescript. Een bekend voorbeeld van een React Native app is Facebook. React Native app ontwikkeling wordt dus ingezet voor grote apps.

Als app bouwer kennen wij de ins en outs van React Native en alles wat daarbij komt kijken. Wij hebben voor verschillende bedrijven robuuste en schaalbare React Native apps gebouwd. Denk hierbij aan apps die de logistieke keten aanpassen, data tracking en meer. Wij zijn de partner op het gebied van React Native ontwikkeling.

React Native Ontwikkeling

Wij zijn dé React Native ontwikkelaar

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel als de app expert voor React Native ontwikkeling met ruime ervaring in web en mobiel, wij zorgen voor een snel kostenefficiënt ontwikkelproces wanneer we jouw applicatie gaan bouwen zo zorgen we er ook voor dat jouw applicatie binnen budget gebouwd gaat worden. Met een team van experts gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw app in gebruik snel en stabiel gaat worden. Wanneer je op zoek bent naar een partner die hybride apps kan bouwen die snel en schaalbaar zijn heb jij bij ons die partner gevonden.

Hoe ziet React Native ontwikkeling er bij ons uit?

01.

Kennismaking

Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we de wensen van jouw app, samen kijken we naar jouw doelstellingen en waar je naartoe wil gaan. Wil je een interne app laten maken? Of juist een app platform laten ontwikkelen? Samen zorgen we ervoor dat jouw app idee echt concreet gaat worden, dit vertalen we naar een plan van aanpak.

02.

Plan van aanpak

Wanneer we jouw idee voor ons hebben maken we een op maat gemaakt plan van aanpak, jouw app is uniek en daarom het plan van aanpak ook. In het plan van aanpak ga je vinden wat jouw app in detail gaat kosten, ook de planning van de werkzaamheden en wanneer de oplevering van jouw app zal zijn.

03.

Design fase

Wanneer we van start gaan maken we als eerste het design van jouw app, we denken de schermen uit en zorgen voor een gebruiksvriendelijk design. Dit is het moment dat jouw app idee echt tot leven gaat komen. Wanneer de design fase is afgerond gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de app.

04.

Ontwikkeling

Nu begint het echte werk! We gaan de aan de slag met het ontwikkelen van jouw app, we zetten de designs om naar daadwerkelijke schermen. We bouwen de connectie met de API en zorgen dat alle data wordt uitgewisseld. Tijdens deze fase geven we je regelmatig updates zodat je op hoogte blijft van de ontwikkeling.

05.

Oplevering

Jouw app is af, tijd voor champagne! Samen vieren we de release van jouw app, dit doen we bij jou of bij ons. Dit zijn de momenten die we moeten vieren want successen moet je samen vieren!

06.

Onderhoud en doorontwikkeling

Na het opleveren van jouw app begint het traject van onderhoud, we willen ervoor zorgen dat jouw app goed blijft presteren. Dit doen we door een efficiënt onderhoudstraject waar we voor zorgen dat jouw app up to date blijft. Daarnaast bespreken we de toekomst van jouw app voor eventuele doorontwikkeling.

Wat kost een React Native app?

De kosten van het ontwikkelen van een app hangen af van jouw wensen, net zoals een auto kopen komt hier veel bij kijken. Is het een speciale kleur? Wat voor soort motor moet erin? Hybride of elektrisch? Dit zijn allemaal vragen die invloed hebben op de prijs van jouw auto. Hetzelfde geld ook voor prijs van jouw app! Daarom hebben wij een kostencalculator ontwikkeld die de prijs van jouw app gemakkelijk weet te berekenen.

Voordelen van React Native

React Native Ontwikkeling Het logo van React Native

1. Goedkoper dan native apps

React Native apps zijn vergeleken met native apps een stuk goedkoper, dit komt omdat wanneer je een hybride app maakt zoals een React Native app je voor twee platformen tegelijkertijd ontwikkeld, namelijk iOS en Android. Je ontwikkeld dus met dezelfde code twee apps. Dit is al een groot voordeel en maakt het app ontwikkelproces een stuk duurzamer.

Je kan zelf ook code delen tussen een mobiele app en een webapplicatie, dit maakt het ontwikkelen nog duurzamer en dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

2. Open Source

React Native is een open source framework van Facebook(Meta) dat wil zeggen dat de bron code en informatie publiek beschikbaar is en iedereen hierbij kan. Dit heeft ervoor gezorgd dat React Native in een korte tijd een grote community van andere ontwikkelaars heeft verzameld, deze ontwikkelaars dragen bij aan het ecosysteem en ontwikkelen zelf extensies op basis van React Native, hierdoor wordt de ontwikkeling van een React Native app ook een stuk eenvoudiger en heel efficiënt.

Denk hierbij aan bepaalde pakketten die een koppelingen vormen met de Google Maps API, nu hoeven ontwikkelaars niet meer zelf deze code te schrijven.

Door de jaren heen is er een technologie ontwikkeld genaamd Expo (ondersteund door Facebook). Hiermee kunnen React Natve apps nog makkelijker gebouwd worden. Het is eigenlijk een mini framework wat op React Native draait. Het zorgt ervoor dat het plaatsen van apps in de appstores makkelijker wordt, maar het zorgt ook voor dat native componenten van een mobiele telefoon makkelijker gebruikt kunnen worden. Expo zorgt er dus voor dat een React Native app maken nog makkelijker en sneller wordt. Deze manier gebruiken wij standaard voor het ontwikkelen van apps.

React Native Ontwikkeling Voorbeeld van een React Native app

3. Web ontwikkelaars worden mobile developers

Dankzij React Native kunnen web ontwikkelaars die bekend zijn met React zelf ook gemakkelijk apps maken voor een mobiel apparaat. Dat komt omdat React Native gebruik maakt van React een library waar web applicaties in gebouwd kunnen worden. Hierdoor kan je als bedrijf zijnde van een web team ook meteen een mobile development team maken. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk een hybride team krijgt binnen een webteam.

Wanneer je voor ons kiest als partner op het gebied van app ontwikkeling heb je dus eigenlijk al meteen een heel team van mobile developers en webontwikkelaars achter je staan.

4. Goedkoper dan native apps

Met React Native aan onze kant maken wij apps in de helft van de tijd dat een bedrijf een native app ontwikkeld. Het zorgt dus voor een flinke boost in snelheid wat zich dan ook meteen terugvertaald in de kosten van van het ontwikkelen van een app. Dit komt omdat je voor twee platformen tegelijkertijd aan het ontwikkelen bent oftewel het is een echte hybride app.

Vanuit onze ervaring kunnen we zeggen dat het ontwikkelen van een app gemiddeld van 6 maanden naar 3 maanden is gegaan. Het is dus de ideale oplossing wanneer een snelle time to market erg belangrijk is.

Op zoek naar een React Native ontwikkelaar?

Als je op zoek bent naar een partner die met je mee denkt wanneer je een mobiele app wil laten maken zijn de juiste partner. Bij ons ben je geen klant maar een partner, we kijken samen naar je doelstellingen en vertalen dit naar een concreet plan van aanpak waar we jouw app binnen jouw budget weten te bouwen. Als je een vrijblijvende kennismaking wilt inplannen kan je gebruik maken van het formulier hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.