white label app

Wat is een white label app? En wat kan het betekenen voor jouw bedrijf?

Een white label app is een manier om jouw eigen app in te zetten op meerdere manieren of om vanuit een app meerdere B2B klanten te kunnen bedienen. In dit artikel kom je erachter wat een whitelabel app voor jouw bedrijf of dienstverlening kan betekenen. En wat de kansen zijn van white label app software.

Joey Both

Joey Both

Wat wordt bedoeld met white label?

Om te weten wat precies een white label app is, moeten we als eerste weten wat white label precies is. White label verwijst naar producten of diensten die door één bedrijf worden geproduceerd en vervolgens door een ander bedrijf onder eigen merknaam worden verkocht. Dit betekent dat het producerende bedrijf zich richt op de ontwikkeling en productie, terwijl het verkopende bedrijf zich concentreert op de branding en marketing van het product. Dit concept wordt in verschillende sectoren toegepast, van consumentengoederen tot digitale diensten. Denk hierbij aan een white label website bouwer die onder jouw naam websites kan maken voor jouw klanten.

Wat is een whitelabel app precies?

Nu dat we weten wat white label precies is kunnen we snel en gemakkelijk het bruggetje leggen naar wat een whitelabel app precies is. Een whitelabel app is één mobiele app die voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Een white label app is een basis app die in de techniek inzetbaar is als meerdere apps binnen een basis app. Zo kan elke app de unieke huisstijl van elke gebruiker binnen de app tonen, de functionaliteiten van de app zijn wel altijd hetzelfde, alleen in de huisstijl van de klant.

Stel je bent een bedrijf dat zich richt op kleine bed and breakfast, ze willen digitaliseren maar ze hebben geen grote budgetten hiervoor. Met een whitelabel app die jij hebt laten maken door een app bouwer kan je gemakkelijk hun diensen digitaliseren in hun eigen huisstijl/branding. Zo kunnen ze een compleet reservering systeem in hun eigen huisstijl krijgen.

De kracht van een white label mobile app zit hem in het feit dat het oneindig te gebruiken is, je kan deze white label app software inzetten voor verschillende klanten in jouw niche, hierdoor kan je in een korte tijd een grote autoriteit binnen jouw niche opbouwen. Daarnaast is het ook mogelijk om dezelfde app in te zetten in een andere branche, mits de app door een goede app ontwikkelaar is ontwikkeld.

white label app

Waarom zou je een white label app laten ontwikkelen?

1. Je kan jouw white label mobile app oneindig doorverkopen

Wanneer je een white label application laat maken krijg je een basis app waar je oneiding gebruikers aan toe kan voegen. Je biedt eigenlijk een oplossing aan voor een probleem in jouw branch. Jouw klant installeert de basis app en vervolgens kiezen zij hun eigen app uit in jouw white label app. Dit zorgt voor een app die oneindig verkoopbaar is, je hoeft niet voor elke mogelijke klant een nieuwe app te laten maken.

2. Inzetbaar voor verschillende branches en doelgroepen

Omdat een whitelabel app eigenlijk een basis app is waar de huisstijl dynamisch van is kan je deze app ook inzetten in andere branches of andere doelgroepen. Dit kan zorgen voor een grotere markt die je kan aanspreken vanaf jouw app.

3. Goedkoop op langer termijn

Met een goede whitelabel app heb je een mobiele app die je continu kan verkopen, je hoeft niet voor een nieuwe klant een nieuwe app te laten maken. Je hebt al een basis app die je opnieuw kan inrichten en kan verkopen, dit zorgt voor een toekomst waar de app ontwikkel kosten een stuk lager liggen.

4. Je hebt een eigen SaaS product

Een whitelabel app kan je ook inzetten als eigen SaaS product wat je kan verkopen aan verschillende doelgroepen. Zo hebben wij voor een bestaande klant een whitelabel webapp gemaakt waarmee kleine break and breakfasts een eigen online webapp kunnen hebben waar ze gasten mee kunnen bedienen.

Hoe ziet de ontwikkeling eruit van een whitelabel app eruit?

Het ontwikkeltraject van een whitelabel mobile app ziet er precies hetzelfde uit als het ontwikkeltraject van een normale app. Als eerste worden de requirements in kaart gebracht, daarna wordt de architectuur en infrastructuur uitgedacht, vervolgens begint de ontwikkeling van de white label app. Als eerste wordt het design van de app uitgedacht, vervolgens komt de daadwerkelijke software ontwikkeling. Tot slot volgt de uitbouw en het onderhoud van de whitelabel app. Wanneer je meer wil weten over het ontwikkel precies van een app, klik dan hier.

Natuurlijk zal je ook nieuwsgierig zijn over de kosten van een whitelabel app, wij hebben een kostencalculator ontwikkeld waarmee je gemakkelijk achter de prijs kan komen van een whitelabel app, klik hier voor de kostencalculator.

Veel gestelde vragen

Wat kan een whitelabel app kosten?

Kan een whitelabel app ook een website zijn?

Hoe lang duurt het maken van een white label app?

Wat zijn alle mogelijkheden van een white label app?

Hoe werkt het plaatsen in de App Store?

Kan ik de app compleet beheren?

Op zoek naar een betrouwbare app ontwikkelaar die jouw whitelabel app kan ontwikkelen?

Heb je een idee voor een eigen app die je whitelabel kan inzetten? Onze experts helpen je graag verder. Vul hieronder het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Bij ons is de kennismaking geheel vrijblijvend.

* Door contact op te nemen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy voorwaarden.

Laten we jou verder helpen

Benieuwd hoe wij jouw app idee realiseren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op en Joey zal jou zo snel mogelijk te woord staan!

Retrii Logo

© 2024 Retrii B.V. Alle rechten voorbehouden.